Posicionamiento web y Alta en buscadores
CAVATAP
Productes per la elaboració i embalatge de vins i caves Dimarts, 04 d'Octubre de 2022 | A A A

Perquè filtrar?

El vi conté una gran diversitat de partícules diferents per origen, composició i tamany. Les partícules grosses (superiors a 50-100 micres) són visibles a simple vista i són formades per restos diversos i cristalls. Les partícules de tamany mitjà (d`1 micra a 50 micres) ja són visibles individualment amb un microscopi, i a simple vista formen terbolesa. Aquestes partícules acostumen a ser llevats i bacteries. Les petites partícules (inferiors a 1 micra) són formades per mol·lècules grans de coloids invisibles, però que poden absorvir o difondre la llum. Finalment tenim les mol·lècules i els ions (alcohol, sucre, àcid tartàric...) que són partícules invisibles, però poden comunicar color.
Totes aquestes partícules visibles i que puguin absorvir la llum, participen en la terbolesa i possiblement poden crear pòsits en ampolla. Amb la qual cosa s`han d`eliminar mitjançant clarificants o bé filtracions.

A Cavatap disposem filtres dels 2 mètodes més utilitzats en la filtració, com són les plaques filtrants i els cartutxos de filtració. 
Les plaques filtrants són un sistema de filtració molt polivalent ja que és un mètode simple i robust. Aquest sistema s`acostuma a utilitzar per la clarificación de vins mitjanament càrregats, tot i que podem fer tot el procés de filtració mitjançant la gamma de plaques. 
Pel que fa als cartutxos de filtració estan adaptats a les filtracions més estretes, en que es van a eliminar partícules de 0,45 a 10 micres.

Pujar
Pol. Ind. Can Ferrer II C/ Alemania, 3. 08770 - Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
Tel. (+34) 93 891 20 52 - Fax. (+34) 93 818 32 96 | Avís legal
Disseny Web | Manteniment informàtic | Alta en buscadors | Posicionament web | Mantenimiento informático